Tags

, , , , , , , ,

Interviu JA: Paul Barbulescu, prefectul studentilor de la U.V.V.G.

Noul prefect al studentilor Universitatii de Vest „Vasile Goldis” are planuri mari.

Ce inseamna sa fii liderul studentilor unei universitati cum este Universitatea de Vest „Vasile Goldis”?

Paul Barbulescu: Functia mea, oficial, este cea de presedinte al Consiliului Consultativ al Studentilor din universitatea noastra dar, neoficial, functia este echivalata cu cea de prefect al studentilor, asa cum de fapt este cunoscuta de toti colegii mei. Am fost ales in mod democratic de studenti, in baza unei metodologii riguroase prevazuta de statutul nostru si de regulamentele Universitatii. In paralel am fost ales si reprezentant al studentilor Facultatii de Stiinte Economice in Senatul Universitatii. Este, pentru mine, o pozitie extrem de onoranta avand in vedere faptul ca sunt liderul a peste 16.000 studenti care invata intr-o universitate de prestigiu si care dispun de conditii de studiu la nivel european. Trebuie sa subliniez faptul ca studentii nostri se bucura de totalul sprijin al conducerii Universitatii, personal al rectorului, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, care este deschis la orice problema ridicata de noi. Chiar am organizat, de curand, impreuna cu conducerea Universitatii, o intalnire cu studentii la care au participat conducerile tuturor facultatilor, unde studentii si-au spus deschis problemele cu care se confrunta.

Ce planuri ai in aceasta noua functie?

Barbulescu: Ati spus bine noua functie pentru ca eu am activat in conducerea Ligii studentilor si anul trecut iar acum am fost ales presedinte. Ne dimensionam activitatea de organizatie, avand in vedere prevederile noii Legi a Educatiei, care asigura studentilor un rol activ, ei devenind parteneri in procesul educativ intr-un sistem academic centrat pe student si nevoile sale. Am, alaturi de colegii mei, un ambitios plan de activitati si proiecte, unele fiind deja demarate. Pentru ca ne aflam in preajma Craciunului, am organizat o actiune umanitara de adunare de obiecte si fonduri pentru nevoiasi. Am inceput un alt proiect, sub genericul „Adaptabilitate economica in contextul crizei mondiale”, in parteneriat cu ING Bank, a carui prima etapa s-a bucurat de un mare interes printre studenti. Pentru ca la universitatea noastra invata peste 1000 studenti de peste hotare, dintre care peste 700 din Italia, vom organiza proiecte interculturale care vor ajuta studentii romani si pe cei straini sa se cunoasca mai bine, sa-si respecte traditiile si obiceiurile.

Vreti deci sa iesiti cu studentii in lume, cum se spune?

Barbulescu: Trebuie sa fim constienti de rolul nostru de catalizator al societatii in care traim si unde ne perfectionam. Si Aradul trebuie sa simta elanul unei comunitati academice puternice, la fel cum se intampla in alte centre universitare de traditie din tara dar si din strainatate. Continuam, de fapt, un trend pornit de predecesorul meu, Adrian Manta, cu care am colaborat si cu siguranta voi mai colabora, pentru ca la conducerea organizatiei noastre vrem sa impunem continuitatea ideilor si bunelor practici dar si demararea de noi si ambitioase proiecte.

Prefectul studentilor

Paul Barbulescu are 22 de ani, este student in anul II, Specializarea Marketing, la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad si a fost ales lider al organizatiei studentesti din Universitate.