Tags

, , , , ,

Studentii italieni care studiaza la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” vor prezenta aspecte legate de cultura italiana, traditiile culinare si obiceiurile specifice acestei tari in cadrul unui inedit proiect, sub genericul „Knowing Us-Italy”.

Proiectul a fost realizat la initiativa comuna a Clubului Rotaract Arad Cetate in parteneriat cu Consiliul Consultativ al Studentilor UVVG, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldis’’ din Arad, Asociatia Studentilor Medicinisti Aradeni si Rotary „Arad Cetate” si va avea loc in seara zilei de 29 martie, ora 19, la Clubul Grand Boulevard de pe Bulevardul Revolutiei din Arad. Organizatorii au gândit acest eveniment in incercarea de a integra studentii straini in comunitatea locala si de a valorifica cultura, istoria si traditia nationala si internationala a diferitelor tari dar si de a aduce cât mai multe tari mai aproape de România pentru o cunoastere reciproca. Prima editie va fi dedicata Italiei. In cadrul acestei serate se vor servi preparate din bucataria italieneasca, pregatite exclusiv cu produse italienesti. Frumoasele melodii italiene vor incânta auzul celor prezenti. De asemenea, un invitat special va avea un rol important in descoperirea unor lucruri noi despre cultura italiana. Fiecare participant la aceasta cina va primi câte un suvenir care sa aminteasca de eveniment. Aceste suveniruri vor fi realizate cu ajutorul priceperii si indemânarii copiilor care activeaza in cercurile de la Palatul Copiilor Arad.

Serata italiana va avea si un scop caritabil, fondurile care urmeaza sa fie adunate in cadrul evenimentului urmând sa fie donate Palatului Copiilor din Arad. Managerul de proiect este studentul Antonino Nicolò, vicepresedinte al Consiliului Consultativ al Studentilor UVVG. Echipa organizatoare reuneste membri ai Consiliului Consultativ al Studentilor UVVG si ai Clubului „Rotaract Arad Cetate”. Colaboratori sunt Facultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentar din cadrul UVVG Arad, Consulatul General al Italiei la Timisoara, Trattoria Pizzeria Da` Aurelio si Privilege University Club.

Consiliul Consultativ al Studentilor UVVG

Advertisements