Tags

, , , , , ,

Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” organizează, în perioada 22 – 26 Octombrie 2012, “Săptămâna Sănătății în Arad”, proiect ajuns la a doua ediție. Cu sprijinul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, Asociației Studenților Mediciniști Arădeni (ASMA), Ligii Studenților UVVG și al Asociației Alumni UVVG, voluntari studenți mediciniști și cadre universitare vor oferi consultații gratuite, vor determina valoarea glicemiei și a tensiunii arteriale, de luni până vineri, între orele 10:00 și 14:30, la Rectoratul Universității de Vest “Vasile Goldiș”, situat pe Bulevardul Revoluției, Nr. 94.

La această acțiune gratuită de prevenție și depistare precoce a unor afecțiuni medicale, care se întinde pe parcursul a cinci zile, sunt așteptați arădeni de toate vârstele. Voluntarii mediciniști vor discuta cu cei interesați și vor oferi materiale informative cu privire la consumul de alcool, tutun, droguri, alimentație sănătoasă, igiena oro-dentară, educație fizică, educație sexuală sau prevenire a cancerului la sân. Partenerii Universității în acest proiect sunt: Primăria Municipiului Arad, Liga Studenților UVVG, ASI UVVG, Centrul Județean de Voluntariat Arad, Fundația Alpema, Asociația Educatio, Rotaract Arad  și Activ Club Arad.

Prima ediție a Săptămânii Sănătății în Arad (Octombrie 2011) s-a desfășurat cu ajutorul a peste 200 de voluntari studenți mediciniști și cadre ale Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, peste 4000 de arădeni fiind beneficiarii direcți ai acțiunii noastre de prevenție.

Advertisements