Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

RAPORTUL
ORGANIZAȚIEI STUDENȚEȘTI „VASILE GOLDIȘ”
CONSILIUL CONSULTATIV AL STUDENȚILOR

Studenţii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad nu sunt doar beneficiari ai serviciilor educaţionale, ci şi parteneri activi în managementul calităţii academice studenţeşti.

În Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, studenţii ca parteneri activi în managementul academic, în conformitate cu „Codul Studentului” în proporţie de 25% sunt membrii cu drept de vot în Senatul Universitar şi în Consiliile Facultăţilor, conform Cartei Universitare.

În conformitate cu regulamentele anexă la Carta Universitară, studenţii beneficiază de o infrastructură socială, de timp liber şi pentru formare vocaţională completă în spaţii proprii ale Universităţii. De asemenea studenţii beneficiază şi de un sistem de burse: burse de excelenţă, burse de merit, burse „Vasile Goldiş” şi burse sociale.

În baza Sistemului European de Credite Transferabile, studenţii beneficiază de mobilităţi în ţară şi în strainătate.

În anul universitar 2011-2012, Organizaţia Studenţească „Vasile Goldiş” şi Consiliul Consultativ al Studenţilor din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad s-au implicat activ atât în activităţile Comisiei de autoevaluare şi asigurarea calităţii la nivel de Universitate, cât şi în acţiunile cu impact social, dar şi de promovare a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

În conformitate cu standardele ARACIS domeniul C – managementul calităţii, membrii Organizaţiei Studenţeşti „Vasile Goldiş” şi Consiliului Consultativ al Studenţilor au realizat evaluarea cadrelor didactice de către studenţi, conform indicatorilor de performanţă IP.C.4.1.3 în ultima săptămână de activităţi didactice din fiecare semestru al anului universitar 2011-2012. Chestionarele de evaluare a cadrelor didactice de către studenţi sunt anonime. Ele au fost completate de către studenţii de la toate Facultăţile şi specializările Universităţii.
În decursul evaluărilor s-au îndeplinit următoarele:

Semestrul 1:

• Facultatea de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative
– 278 chestionare completate
– 27 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Ştiinţe Juridice
– 623 chestionare completate
– 34 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară
– 16816 chestionare completate
– 180 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Ştiinţe Economice
– 226 chestionare completate
– 18 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică
– 269 chestionare completate
– 32 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Psihologie, Ştiinţe ale Educaţiei, Educaţie Fizică şi Sport
– 373 chestionare completate
– 29 cadre didactice evaluate

Semestrul 2:

• Facultatea de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative
– 85 chestionare completate
– 24 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Ştiinţe Juridice
– 257 chestionare completate
– 29 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară
– 14 093 chestionare completate
– 72 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Ştiinţe Economice
– 660 chestionare completate
– 57 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică
– 332 chestionare completate
– 43 cadre didactice evaluate
• Facultatea de Psihologie, Ştiinţe ale Educaţiei, Educaţie Fizică şi Sport
– 365 chestionare completate
– 31 cadre didactice evaluate

Succesul evaluării, măsurat prin numărul de cadre didactice evaluate / numărul de chestionare completate / numărul de studenţi care au evaluat cadrele didactice a depins, în mare măsură, de promovarea evaluării la nivel de Universitate.

Cercetarea ştiinţifică la nivelul studențesc se validează în cadrul „Zilelor Academice Arădene”, în „Revista Student” precum şi în revistele profesionale ale facultăţilor.

Organizaţia Studenţească „Vasile Goldiş” şi Consiliul Consultativ al Studenţilor realizează parteneriate cu asociaţiile de elevi, elevii fiind invitaţi la acţiunile sportive şi culturale studenţeşti.

Acţiunile studenţeşti desfăşurate de către Organizaţia Studenţească „Vasile Goldiş” şi Consiliul Consultativ al Studenţilor în care s-au implicat studenţii în anul universitar 2011-2012 sunt:

– Balul Balurilor UVVG 2011

Data: 30 noiembrie 2011
Locația: Teatrul de Stat „Ioan Slavici Arad”

În acest an pe scena teatrului arădean a avut loc un show incendiar, având ca temă cabaretul în stilul producției cinematografice „Burlesque”, sala teatrului dovedindu-se a fi neîncăpătoare, la eveniment participând sute de spectatori. Din juriu au făcut parte Rectorul Fondator Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, oficialităţi locale, cadre didactice, reprezantanţi ai sponsorilor şi reprezentanţi ai studenţilor.

Invitații speciali au fost „Brigada 2/3” și Oana Șeran cu o inedită prezentare de modă. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost sponsorul principal al manifestării.
Spectatorii au fost invitați la after party în Clubul Burlesque Boutique, unde petrecerea a continuat până dimineață.

– Petreceri studențești

În fiecare săptămână au fost organizate petreceri studențești tematice, în primele luni în Club Burlesque Boutique, ca mai apoi, începând cu luna februarie să fie mutate în Grand Bulevard, cunoscut drept Clubul Studențesc Ateneu.

– Adaptabilitatea economică în contextul crizei mondiale

Data: 9 decembrie 2011
Locația: Aula Stefan Cicio Pop

Banca ING a fost invitată să își prezinte, din punct de vedere practic, strategiile de adaptare la criza mondială, ofertele pe care au fost nevoiți să le adopte pentru a face față concurenței și cum privesc ei criza mondială în contextul actual. Studenții au putut pune întrebări și au analizat practic motorul principal al societății curente, anume băncile.

De asemenea, studenții au fost informați din partea conducerii universității atât de programele „Work and travel” și „Erasmus”, cât și de activitatea Ita GoldTech, incubatorul de afaceri al universității.

Organizatorul principal al evenimentului fost Paul Bărbulescu, prefectul studenților.

– Dezbaterea volumului „Societatea vie. Proiect România 2020” împreună cu primarul Aradului Gheorghe Falcă, cadrele didactice și studenții UVVG

Data: 14 decembrie 2011
Locația: Aula Universitaria și Amfiteatrul „Alexandru Ioan

Cuza” din Campusul Universitar „Vasile Goldiș” al Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Aula Universitaria și Amfiteatrul „Alexandru Ioan Cuza” din Campusul Universitar „Vasile Goldiș” al Universității de Vest „Vasile Goldiș” au găzduit, în data de 14 decembrie 2011, o interesantă dezbatere publică a cărții „Societatea vie. Proiect România 2020”, organizată de Consiliul Consultativ al Studenților, în prezența autorului Gheorghe Falcă, primarul Aradului, cadru didactic asociat al UVVG. La eveniment au participat Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, Rectorul fondator al Universității de Vest „Vasile Goldiș”, care a și moderat dialogul dintre primarul Gheorghe Falcă și cei prezenți – cadre didactice universitare, peste 600 de studenți, masteranzi, doctoranzi și post doctoranzi. După prezentarea succintă a celor opt capitole din volumul „Societatea vie. Proiect România 2020”, de către primarul Gheorghe Falcă, studenți și cadre didactice ale Universității de Vest „Vasile Goldiș” i-au adresat întrebări autorului. Dezbaterea s-a axat pe teme legate de administrație, sănătate, educație și componenta socială, primarul Gheorghe Falcă răspunzând la toate întrebările cu optimism și o bună documentare, ceea ce a stârnit ropote de aplauze din partea celor prezenți.
În semn de înaltă prețuire pentru contribuția adusă la dezvoltarea orașului Arad și realizării volumului „Societatea vie. Proiect România 2020”, Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, Rectorul fondator al Universității de Vest „Vasile Goldiș”, i-a acordat primarului Gheorghe Falcă, în numele Senatului Universitar, Bustul lui „Vasile Goldiș” și un album cu imagini realizat cu ocazia târnosirii Mănăstirii Arad – Gai de către Înalt Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

– Daruri de la Moș Crăciun

Data: 8 – 22 Decembrie 2011
Locația: Parohia Bujac

Consiliul Consultativ al Studenților din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldiș” a demarat în preajma sărbătorilor de iarnă proiectul caritabil ,,Daruri de la Moș Crăciun”.
Studenții au reușit să strângă numeroase donații constând în rechizite, îmbrăcăminte, dulciuri, alimente și chiar brazi de Crăciun. Beneficiind de sprijinul Părintelui Vasile Pop, aceștia au putut veni în ajutorul a trei familii nevoiașe din parohia Arad, Bujac.

– Binefaceri de Crăciun

Data: 12 – 22 Decembrie 2011
Locația: Centrul Creștin ,,Râul Trezirii”

Consiliul Consultativ al Studenților din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” împreună cu Centrul Creștin “Râul Trezirii” și Asociația “OAZA” au demarat în preajma sărbătorilor o acțiune de binefacere pentru persoanele fără adăpost.

Acțiunea a constat în donarea unui sac de haine, unui sac de mâncare, unui sac de portocale și a unei caserole de mâncare caldă la fiecare dintre cei 40 de oameni fără adăpost prezenți la acest eveniment, precum și cadouri frumos împachetate pentru 10 copii, aflați în aceeași situație dificilă, pe care micuții le-au putut lua de sub un brăduț artificial, special amenajat pentru a le putea oferi un zâmbet de sărbători.

– Ansamblul studențesc de colinde Goldiș

Data: 20 – 25 decembrie 2011

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Consiliul Consultativ al Studenților UVVG a organizat, sub îndrumarea lui Paul Bărbulescu și a lui Jipa Crina, un ansamblu studențesc de colindători Goldiș.

Prin trupa de colinde pe care am organizat-o, am dorit să ne implicăm activ în viața comunității arădene. Am reușit astfel să colindăm Primăria Municipiului Arad, Prefectura Județului Arad, Consiliul Județean Arad și Secția de Hematologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde am fost primiți cu porțile larg deschise, cu zâmbete și daruri pentru fiecare colindător.

– Rectorul Aurel Ardelean, colindat de studenții UVVG

La fel ca în fiecare an, un grup de colindători format din studenți ai Universității de Vest „Vasile Goldiș” au trecut pragul locuinței familiei Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, Rectorul fondator al UVVG.

Colindătorii au susținut un recital de colinde tradiționale românești, fiind primiți de Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, Rectorul fondator al Universității de Vest „Vasile Goldiș” cu bucate specifice mesei de Crăciun.

– Crăciunul Studenților U.V.V.G.

Data: 21 decembrie 2011
Locația: Club Burlesque Boutique

La eveniment au participat sute de studenţi care s-au distrat în compania celor mai frumoase crăciunițe de la proaspăt înființata agenție de modele JooJoo, având parte de de multe surprize şi premii din partea organizatorilor.

– Revelionul Studenților U.V.V.G.

Data: 28 decembrie 2011
Locația: Club Burlesque Boutique

Peste 1 000 de studenți s-au distrat cu gustări, șampanie, punch din partea casei și artificii.

– Desfăşurarea examenului on-line, demonstraţie susţinută de Antonino Nicolò

Data: 16 ianuarie 2012
Locația: Aula Universitaria din Campusul Universitar „Vasile Goldiș” al Universității de Vest „Vasile Goldiș”

Consiliul Consultativ al Studenților a organizat o demonstrație a desfășurării unui examen online pentru o mai bună înțelegere a procesului în rândul studenților.

Organizatorul principal a fost Antonino Nicolò, vicepreședinte al C.C.S., care a susținut prezentarea în fața a zeci de studenți.

– Solidari cu animalele

Data: 21 ianuarie 2012
Locația: Atrium Center Arad

Ca un răspuns la proiectul de lege referitor la eutanasierea câinilor de pe străzi, Consiliul Consultativ al Studenților din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a demarat o acțiune care să ofere o soluție reală pentru salvarea necuvântătoarelor: susținerea unui adăpost de animale sincer și responsabil, care vrea cu adevărat să le găsească stăpâni animalelor.

Acțiunea noastră a constat în colectarea de saci de hrană uscată pentru animale, care ulterior au fost donați adăpostului APAM, la vizita lor în mall-ul Atrium Center din data de 21 ianuarie 2012, în cadrul căreia doritorii au putut adopta câini și pisici salvați de pe strada de adăpostul Asociației pentru Protecția Animalelor Miniș din județul Arad. Unul dintre cătelușii prezenți a fost adoptat de colega noastră Maria – Mădălina Motorca.

Mergând pe principiul că fiecare sac în plus poate salva un animal de pe stradă, am reușit să strângem 50,5 kg de hrană uscată pentru câini și mai multe conserve de hrană pentru pisici.

Organizatorul principal a fost Miruna – Maura Trocan, șef al Departamentului de Marketing și Informare al C.C.S.

– Hai la horă-n Galleria!

Data: 24 ianuarie 2012
Locația: Galleria Mall Arad

În cadrul evenimentului “Hai la horă-n Galleria” organizat pentru cinstirea Unirii, Consiliul Consultativ al Studenților din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a participat prin persoana Mădălinei Motorca, care ne-a încantat pe toți cu o frumoasă interpretare de muzică populară.

– Inline Slalom Freestyle cu Boris Rozbroj

Data: 13 februarie 2012
Locația: Armonia Center

Organizația Studențească din Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” a susținut prima demonstrație din România a cunoscutului freestyle-slalomist Boris Rozbroj (Franța), care a executat un program spectaculos în incinta complexului ARMONIA din Arad în seara zilei de luni, 13 februarie. Alături de Boris Rozbroj, a executat o demonstrație și prima trupă de Inline Slalom Freestyle din România. În deschidere a evoluat trupa de dans NEXT GENERATION CREW din Arad. Evenimentul de la Arad a fost primul de acest gen organizat în țara noastră.

Boris Rozbroj are 19 ani, locuiește în Paris și este unul dintre cei mai buni specialiști din lume la Inline Slalom Freestyle. Organizația Studențească UVVG a fost partener în organizarea demonstrației sale din Arad. De altfel, sportivul francez a fost cazat, în timpul sejurului său din Arad, în Hotelul UVVG. Faptul că acest eveniment a avut loc în Arad demonstrează deschiderea studenților spre manifestări sportive inovative.

Organizatorul principal al acestui eveniment a fost Andreea Larisa Blidariu.

– National Love Party

Data: 23 februarie 2012
Locația: Grand Bulevard

Cu ocazia zilei de Dragobete și a inaugurării joilor studențești în Grand Bulevard, cunoscut drept Clubul Studențesc Ateneu, Consiliul Consultativ al Studenţilor a organizat o seară specială pentru toţi îndrăgostiţii, cu multe surprize.

– Mărțișoare de la studenții UVVG

Data: 1 martie 2012

Cu ocazia sărbătorii mărțișorului, 1 martie, Consiliul Consultativ al Studenților a demarat o campanie prin care a oferit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor din staff-ul universității, dar mai ales arădencelor care și-au făcut drum prin fața sediului Rectoratului Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad. În urma evenimentului au fost distribuite circa 200 de mărțișoare confecționate manual de studenta Mădălina Motorca.

– ,,Cupa 8 martie” inter-licee la fotbal feminin

Data: 8 martie 2012

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a fost alături de jucătoarele care s-au întrecut în cadrul competiţiei de fotbal feminin inter-licee dedicată zilei de 8 Martie. Studenţii au oferit câte o floare fiecărei participante la competiţie şi au înmânat premiile echipelor câştigătoare.

Locul I a revenit formaţiei Grupului Şcolar Sântana, iar premiul a constat într-un set de echipament pentru fiecare jucătoare, o minge de fotbal, o cupă şi o diplomă. Locul II a revenit Grupului Şcolar Iuliu Maniu, iar premiul a constat în cinci mingi de fotbal, o cupă şi o diplomă. Pe locul trei s-a clasat formaţia Liceului cu Program Sportiv din Arad. Premiul a constat în două mingi de fotbal, o cupă şi diplomă, iar pe locul patru s-a clasat echipa Grupului Şcolar „Sava Brancovici” din Ineu, premiul constând într-o minge de fotbal şi o diplomă. Au mai fost acordate premii speciale, pentru cel mai bun portar, care a fost câştigat de Ana Severa şi pentru golgheterul competiţiei – Denisa Marcea. Titlul de „Miss Turneu” i-a revenit sportivei Alexandra Cosochi, de la Liceul cu Program Sportiv

– Drum & Bass Party

Data: 15 martie 2012
Locația: Grand Bulevard

Cu ocazia sărbătorii internaționale ,,Saint Patrick’s Day”, Consiliul Consultativ al Studenților a organizat o petrecere tematică în Grand Bulevard cu multe surprize pentru studenți.

– Concert C.I.A.

Data: 22 martie 2012
Locația: Grand Bulevard

În data de 22 martie, Consiliul Consultativ al Studenților a organizat un concert susținut de C.I.A. cu ocazia clasicelor petreceri studențești.

– Înființarea Clubului Antreprenorial Studențesc

Data: 27 martie 2012
Locația: Sediul Incubatorului Tehnologic și de Afaceri ITA GOLDTECH

În luna martie 2012, sub îndrumarea Incubatorului Tehnologic și de Afaceri ITA GOLDTECH și a Consiliului Consultativ al Studenților s-a înființat Clubul Antreprenorial Studențesc, cu studenta Dariana Savici ca președinte.

– Equal Pay Day

Data: 28 martie 2012
Locația: Aula Alexandru Ioan Cuza, din Campusul Universitar „Vasile Goldiș”

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, împreună cu Consiliul Consultativ al Studenţilor U.V.V.G., AIESEC, ELSA, Federation of Business and Professional Women și Prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul U.V.V.G. Prof. Univ. Dr. Dorina Ardelean au organizat un seminar cu tema „Equal Pay Day – renumerație egală pentru muncă egală”, referitor la discriminarea femeii la locul de muncă.

– Knowing Us – Italy

Data: 29 martie 2012
Locația: Grand Bulevard

Studenții italieni care studiază la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” au prezentat aspecte legate de cultura italiană, tradițiile culinare și obiceiurile specifice acestei țări în cadrul unui inedit proiect, sub genericul „Knowing Us – Italy”.

Proiecte cu ocazia ,,Săptămânii Pământului”, Ediția a II-a:

– Concert Rock în Club Nerv

Duminică, 1 Aprilie 2012, Consiliul Consultativ al Studenților împreună cu Asociația Studenților Mediciniști Arădeni au organizat în Club Nerv din Arad un concert rock cu ocazia Săptămânii Pământului. Trupele care au concertat, în ordinea apariției pe scenă au fost: C-Jay, Mătura cu Corzi, On the Edge, Geonosis.

 – Workshop tematic cu ocazia Săptămânii Pământului

Consiliul Consultativ al Studenților și ASMA (Asociația Studenților Mediciniști Arădeni) au organizat luni, 2 aprilie 2012, un workshop tematic, urmat de plantare de pomi în Campusul nou universitar “Vasile Goldiș”.

– Ecologizare de Săptămâna Pământului

Cu ocazia Săptămânii Pământului, studenții UVVG au ecologizat întreaga porțiune Confecții – Obor.

– Dezbatere tematică și vizionare de film în Art Caffe

CCS (Consiliul Consultativ al Studenților) și ELSA Arad (The European Law Students’ Association, filiera Arad) au organizat pe data de 3 aprilie 2012, vizionarea unui documentar urmat de o dezbatere tematică cu ocazia Săptămânii Pământului.

– Macea Event 2012

Data: 5 aprilie 2012
Locația: Castelul Universitar Macea

Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” împreună cu Consiliul Consultativ al Studenților au organizat cea de-a III-a ediţie a seminarului „Macea Event”, inclus în cadrul Săptămânii Porţilor Deschise la UVVG, la Castelul Universitar Macea. La acest eveniment au participat aproximativ 200 de elevi din clasele XI si XII de la liceele din Arad: Colegiul Național “Moise Nicoară”, Colegiul Național “Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național “Vasile Goldiș”, Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu”, Colegiul Economic și Grupul Școlar “Iuliu Maniu”.

Elevii au participat la seminarii și workshopuri cu tematică economică, au vizitat Grădina botanică și au câștigat numeroase premii în urma tombolei la care s-au înscris completând bilețele cu întrebări din tematica fiecărei activități academice care a avut loc.

– The Book Club

Data: 8 mai 2012
Locația: High Level Cafe

Studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad: Duka Robert, redactor responsabil cu „Revista Student” și Brănișcan Radu, Președintele Asociației Studenților Informaticieni din U.V.V.G., împreună cu Paul Bărbulescu, Prefectul Studenților și Gică Daniel, Președintele ELSA Arad, au organizat primul eveniment marca „Revista Student”, anume „The Book Club”. Astfel trei generații: elevi, studenți și absolvenți ai universității au asistat la o scurtă expunere a situației actuale a lecturii, culminând apoi cu prezentarea unei deosebite colecții private de cărți, vechi de peste 200 de ani, realizată de către Sereș Adrian. Pasionații de lectură au dezbătut apoi, cu argumente pro și contra importanța și viitorul cărților.

– Uniunea Europeană și impactul socio-cultural la nivelul vieții studențești

Data: 9 Mai 2012
Locația: Aula Magna din cadrul Facultății de Științe Economice

Cu ocazie Zilei Europei, studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad au organizat un seminar deschis cu tema „Uniunea Europeană și impactul socio-cultural la nivelul vieții studențești”.

– Concert de muzică creștină contemporană

Data: 18 – 19 mai 2012
Locația: Grand Bulevard

Consiliul Consultativ al Studenților a organizat un concert de muzică creștină contemporană, în cadrul căreia au concertat: R.T., Ami Christa, Cameron Kelly și alții.

– Zilele Academice Arădene (Secțiunile Studențești)

Data: 18-20 mai 2012
Locația: Sediile Facultăților UVVG din Arad și Castelul Universitar Macea

Consiliul Consultativ al Studenților a fost co-organizator al secțiunilor studențești din cadrul ,,Zilelor Academice Arădene”, mobilizând, organizând, motivând sute de studenți din cadrul Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad pentru a confirma cercetarea științifică studențească prin lucrările prezentate.

– Job-uri pentru studenți

Data: 21 mai 2012
Locația: Facultatea de Științe Economice

Consiliul Consultativ al Studenților în strânsă legătură cu Facultatea de Științe Economice UVVG au organizat o întâlnire cu Grupul Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home si Uterque), care caută potențiali angajați din rândul studenților UVVG pentru posturile de consilier vânzări și manager/responsabil de magazin. Evenimentul a fost un succes, finalizându-se cu angajarea personalului dorit.

– Knowing us – France

Data: 24 mai 2012
Locația: Club 4u

Studenții francezi care studiază la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad au prezentat aspecte legate de cultura franceză, tradițiile culinare și obiceiurile specifice acestei țări în cadrul unui inedit proiect, continuând tradiția din seria „Knowing Us”.
Proiectul a fost realizat la initiațiva comună a Clubului Rotaract Arad Cetate în parteneriat cu Consiliul Consultativ al Studenților, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș’’ din Arad, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni și Rotary „Arad Cetate”.

– Un zâmbet de iunie

Data: 1 iunie 2012
Locația: Centrul de primire minori

ELSA Arad în parteneriat cu Consiliul Consultativ al Studenților din Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Colegiul Economic Arad, Seminarul Teologic Liceal Ortodox Arad, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Colegiul Național „Elena Ghiba-Birta”, Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, Liceul CFR, Grupul Școlar Vinga și Grupul Școlar „Iuliu Maniu”, au organizat o campanie umanitară.

Proiectul „Un zâmbet de iunie” a făcut ca ziua de 1 iunie să fie mai frumoasă pentru copiii din „Centrul de primire minori”. Elevii și studenții le-au adus acestora cadouri, constând în jucării și haine.

– Studenții UVVG, prezenți la „Crosul şi Semimaratonul judeţului Arad“, ediţia 2012

Data: 2 iunie 2012

Studenții de la Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad au fost prezenți, atât ca voluntari, cât și ca participanți, la “Crosul și Semimaratonul județului Arad“, ediția 2012.

Evenimentul Crosul şi Semimaratonul Judeţului Arad, organizat de Consiliul Judeţean Arad, Primăria Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad, la iniţiativa consilierului judeţean Sorin Victor Roman, a aliniat la start peste 1300 de arădeni.

Menționăm că toate acțiunile prezentate au fost mediatizate în presa locală, oferind un adevărat plus de imagine Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad prin afirmarea unei comunități studențești active și implicate, atât în viața academică, cât și cea socială.

Organizația Studențească ,,Vasile Goldiș” împreună cu Consiliul Consultativ al Studenților își propun ca în anul universitar 2012-2013 să transforme evenimentele prezentate într-o tradiție ,,Goldiș”, încercând să păstrăm și să dezvoltăm un spirit academic și civic demn de o universitate europeană.

PAUL BĂRBULESCU
PREFECTUL STUDENȚILOR