Tags

, , , , , , , , ,

În urma numeroaselor de acțiuni de prevenție, conștientizare, asistență primară și a miilor de pacienți evaluați de către voluntari studenți mediciniști și farmaciști și cadre didactice ale Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, la sfârșit de an, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni a primit două nominalizări, la două gale desfășurate în luna decembrie la București.

Preventie_1

„Este vorba de o nominalizare la categoria „Cea mai activă asociație a studenților la medicină”, la Gala Sănătății, organizată la Palatul Parlamentului de Sănătatea Media Group, care va fi urmată, la o săptămână distanță, de Gala Națională a Voluntarilor, sub patronajul Federației VOLUM, unde a doua ediție a „Săptămânii Sănătății în Arad, proiectul prin care au fost investigați 2150 de pacienți, a primit o nominalizare la categoria „Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sănătate”, unul dintre cei trei membri ai comisiei de jurizare fiind însuși Ministrul Sănătății, dr. Raed Arafat. Această recunoaștere la nivel național ne onorează, reprezintă munca sutelor de voluntari studenți mediciniști, români dar și străini, subliniază importanța prevenției în medicină și dă valoare motto-ului după care ne desfășurăm acțiunile, „e mult mai ușor să previ decât să tratezi”, ne-a declarat dr. Sebastian Popescu.

„Suntem mândri de implicarea activă a studenților noștri în procesul de depistare și consiliere a unui număr mare de persoane prin acțiunile de voluntariat desfășurate cu o participare amplă a studenților în locații diverse ale municipiului și judetului Arad. Pe lângă acțiunile dedicate comunității, sunt studenți de excepție, ultima propomoție de absolvenți având o promovabilitate de 94% la examenul de rezidențiat din acest an. Absolvenții noștri au optat și pentru posturile scoase la concurs în specialitățile deficitare din județ”, ne-a declarat dna. prof. univ. dr. Liana Moș, decan al Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară.

Dna. prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad amintește faptul că „deși suntem o universitate privată, reușim prin eforturi proprii, prin implicarea comunitară, prin participarea și organizarea de conferințe, work-shop-uri sau congrese de renume, prin creșterea continuă a calității educaționale, să ne înscriem în elita universităților cu tradiție din țară, crescând astfel prestigiul nostru de școală de formatori. Suntem încântați de recunoașterea națională a studenților noștri, imaginea acțiunilor de prevenție realizate de ei reliefând activitatea întregii universități”.

Preventie_2

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, împreună cu Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, în urma unui plan de proiecte întocmit de reprezentanți ai Asociației Studenților Mediciniști Arădeni, declară anul 2013, Anul Prevenției în Sănătate în Arad.

Advertisements