Tags

, , , , ,

În cursul zilei de 06.02.2013 reprezentanţi ai Ministerului Public au efectuat o verificare la sediul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, unde se află şi sediul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, se pare în urma unei sesizări cu privire la modul de desfăşurare a unor activităţi didactice. Nu ne-au fost comunicate încă detalii privind obiectul cercetării.

Conducerea Universităţii şi întregul colectiv de cadre didactice îşi manifestă deplina disponibilitate de colaborare cu organele de cercetare pentru a lămuri pe deplin aspectele verificate.

Afirmaţiile făcute în presă că s-ar fi eliberat diplome false nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” fiind o universitate acreditată, diplomele sunt cele tip eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cât priveşte învinuirile la adresa anumitor persoane prezentate de presă, acestea încalcă prezumţia de nevinovăţie care operează într-un stat de drept şi nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu există o sentinţă judecătorească.

Aceste aspecte nu au afectat în nici un fel buna desfăşurare a procesului didactic, astfel încât sesiunea de examene şi celelalte activităţi academice îşi urmează cursul normal.