Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Liga Studenților din Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Clubul Rotaract Arad Cetate au organizat a doua ediție a manifestării „Knowing Us-Italy”, prin care studenții italieni care învață la Universitatea arădeană au prezentat tradiții și obiceiuri specifice poporului italian. Serata italiană a fost organizată la terasa „No Name” de pe Ștrandul „Neptun” din Arad și s-a bucurat de un mare interes.

Au participat la eveniment, alături de studenți și cadre didactice din UVVG, personalități ale comunității italiene din vestul țării, printre care Roberto Sperandio, viceconsulul Italiei la Arad. Programul serii a fost extrem de variat, pentru a prezenta cât mai multe aspecte care țin de cultura și tradițiile italiene. Meniul servit participanților a cuprins preparate și băuturi specifice din Peninsulă. Partea culinară a fost asigurată de Restaurantul „Don Vesuvio” din Arad. Seara a fost completată cu recitaluri de muzică italiană, inclusiv muzică de operă. Roberto Sperandio i-a salutat pe cei prezenți și i-a felicitat pe organizatori pentru ideea lor, menționând că asemenea activități au rolul de a întări coeziunea comunității.

Am vrut, cu această ocazie, să ne prezentăm, cu tradițiile, obiceiurile și felul nostru de a fi, colegilor, profesorilor și, de fapt, membrilor comunității arădene în mijlocul căreia ne petrecem câțiva ani de viață, pe perioada studiilor universitare”, a declarat studentul italian Antonino Nicolò, manager al proiectului și lider al studenților italieni de la UVVG.

La Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad învață câteva sute de studenți italieni care formează cea mai importantă comunitate a studenților străini care urmează studii universitare la universitatea arădeană. Ei au inaugurat seria din acest an a evenimentelor sub genericul „Knowing Us”. Prezentările culturii și tradițiilor comunităților de studenți străini au fost demarate anul universitar trecut, cu seri dedicate studenților italieni și francezi, cu scopul de a ajuta la mai buna cunoaștere reciprocă și la integrarea lor în mediul academic arădean.

La ora actuală, la universitatea noastră învață studenți reprezentând mai multe naționalități și culturi. Am gândit această serie de prezentări pentru a sprijini cunoașterea reciprocă și pentru a deschide porți spre alte obiceiuri și culturi. Vom continua și cu alte seri dedicate colegilor noștri străini, pentru a întări punțile dintre ei și colegii noștri români”, a declarat Paul Bărbulescu, președintele Ligii Studenților UVVG, prefectul studenților din Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

italo (459) (1)

00103_57

IMG_4094 italo (337) italo (443) italo (456)

IMG_4109 italo (597) italo (604) italo (607)