Tags

, , , , , , , , , , ,

În perioada 2-8 august, ligile studențeşti din Timișoara au găzduit cel mai mare eveniment al Alianţei Naționale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, ediția a VIII-a a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România. Acesta este cel mai amplu eveniment studențesc de dezbatere a politicilor educaționale la nivel național, care a reunit peste 300 de reprezentanți ai studenților din organizațiile studențești din țară. Liga Studenților UVVG a fost reprezentantă la acest eveniment prin vicepreședintele Mădălin Florin Nagy.

“În cadrul acestor zile petrecute în Timișoara, am avut parte de numeroase workshop-uri și traninguri, unde am dobândit noi perspective în ceea ce priveste aplicarea drepturilor studențești. Participarea la ședințelele alianței a oferit posibilitatea comunicării cu lideri ai mișcărilor studențești, facilitând astfel o bună interacțiune dintre Ligă și ANOSR” a declarat delegatul ligii.

1068984_4764682929932_552222528_n

Onorată prin  votul de încredere obținut în cadrul Adunării Generale, Liga Studenţilor din Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” este prima organizaţie studențească de la o universitate privată care a reușit să devină parte a Alianţei Naționale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, momentan ca membru observator, urmând a fi evaluată de alianță pentru a primi calitatea de membru cu drepturi depline.

“Am avut o comunicare eficientă cu reprezentanții ANOSR, încă de la începutul anului universitar 2012-2013. Am înțeles cerițele și responsabilitățile ce ar putea reveni în urma unei aderări și iată că acum suntem prima organizaţie studențească a unei universități private ce a devenit parte a acestui sindicat studențesc. Consider că în mandatul actualei echipe LS UVVG, am reușit ca prin acestă victorie să oferim dovezi concrete că eficiența, performanța și excelența sunt calități care pot exista la nivel studențesc și în universitățile private. Prin votul de încredere acordat de către cele mai prestigioase organizații studențești ale universităților de stat, am demonstrat că universitatea noastră se ridică la nivelul acestora, iar scopul nostru ca repezentanți a fost atins.” a declarat Paul Bărbulescu, președintele Ligii Studenților UVVG

996514_10151558459343105_987002622_n