Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Aula Universitaria si Amfiteatrul „Alexandru Ioan Cuza” din Campusul Universitar „Vasile Goldis” a Universitatii de Vest „Vasile Goldis” au gazduit, in data de 14.12.2011, o interesanta dezbatere publica a cartii „Societatea vie. Proiect Romania 2020”, in prezenta autorului Gheorghe Falca, primarul Aradului, cadru asociat al UVVG.

La eveniment au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, care a si moderat dialogul dintre primarul Gheorghe Falca si cei prezenti – cadre didactice universitare, peste 600 de studenti, masteranzi, doctoranzi si post doctoranzi.

Dupa prezentarea succinta a celor opt capitole din volumul „Societatea vie. Proiect Romania 2020”, de catre primarul Gheorghe Falca, studenti si cadre didactice ale Universitatii de Vest „Vasile Goldis” i-au adresat intrebari autorului. Dezbaterea s-a axat pe administratie, sanatate, educatie si componenta sociala, primarul Gheorghe Falca raspunzand la toate intrebarile cu optimism si o buna documentare ceea ce starnit ropote de aplauze din partea celor prezenti.

La finalul dezbaterii care a fost un real succes din toate punctele de vedere, primarul Gheorghe Falca a declarat: „Sunt bucuros de aceasta dezbatere didactica, care a avut loc in cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, pe baza cartii pe care am care am scris-o de curand „Societatea vie. Proiect Romania 2020”. Studentii au fost interesati de viitorul lor, avand in vedere faptul ca pentru fiecare conteaza foarte mult o perspectiva a Romaniei pentru anul 2020 si mai departe. Este vorba, de fapt, despre un proiect care poate sa aiba succes daca el intra in dezbatere, daca el creeaza dinamism si m-am bucurat ca, la sfarsitul dezbaterii, au fost numeroase intrebari din partea studentilor cu referire la carte, dar si cu alte abordari. Sunt sigur ca aceasta societate vie poate sa renasca doar prin intermediul unei generatii tinere. Directia pe care o are Romania trebuie sa fie bazata pe noile valori, atat europene, cat si valori ale traditiei romanesti. Voi continua dezbaterile cartii „Societatea vie. Proiect Romania 2020” incepand cu luna ianuarie la Constanta si apoi in alte 20 orase la nivelul tarii”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, a subliniat: „Am fost onorati ca, la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad, am avut o intalnire, cadrele didactice impreuna si studentii nostri, cu domnul primar Gheorghe Falca, edilul municipiului Arad. Studentii nostri si-au spus punctul de vedere asupra acestei carti, un volum care are ideile axate pe viitor si pe ceea ce trebuie sa facem pentru ca aceasta societate in care ne desfasuram activitatea sa devina intr-adevar una activa, in care fiecare component al societatii sa contribuie la edificarea unor principii sanatoase pentru traiul romanilor. Ma bucur ca studentii nostri au fost foarte activi si au adresat intrebari cu privire la viitorul lor. Mi-a placut raspunsul domnului primar la intrebarea studentilor daca acestia pot merge sa lucreze in strainatate ca medici. Raspunsul domnului primar a fost ca studentii sa mearga in strainatate pentru ca Romania trebuie sa fie cunoscuta prin astfel de tineri de valoare. In numele Senatului Universitatii de Vest „Vasile Goldis” ii multumesc domnului primar Gheorghe Falca pentru participarea la aceasta dezbatere de lucru”.

In semn de inalta pretuire si contributia adusa la dezvoltarea orasului Arad si realizarii volumului „Societatea vie. Proiect Romania 2020”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, i-a acordat primarului Gheorghe Falca, in numele Senatului Universitar, Bustul lui „Vasile Goldis” si un album cu imagini realizat cu ocazia tarnosirii Manastirii Arad – Gai de catre Inalt Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.